Brug: dé oefening voor mooie billen en een sterke core

Betere houding
Door jezelf te bekijken in de spiegel tijdens Pilates, of Krachttraining van Radmilo kun je controleren of je houding goed is. Een goede houding is een voorwaarde om blessures te voorkomen. Een rechte rug, goed je voeten neerzetten en zorgen dat je knieën niet naar binnen bewegen bij het squatten kun je goed controleren via de spiegel.

Goede techniek
Ook kun je zien of je de oefeningen goed uitvoert. “Eerst techniek dan pas de oefening zwaarder maken”, zei mijn trainer altijd. Als je overtuigd bent dat je techniek goed is van de squat, de burpee of de plank kun je de oefeningen zwaarder maken zodat je meer trainingseffect krijgt, maar geen blessures oploopt. Als je voelt dat je techniek er aan onderdoor gaat, gewoon een tandje terug en eerst weer focus op je uitvoering, zodat je later de oefening weer zwaarder kunt maken.

Welke spieren train je met de brug?
De brug is een effectieve fitness oefening voor het trainen van je billen, buik en benen. Ook helpt de brug bij het versterken van je core stability, ofwel je rompstabiliteit, dat de basis vormt van waaruit enorm veel bewegingen in je lichaam plaatsvinden. Het helpt de rest van je lichaam goed te functioneren zonder dat er klachten ontstaan. Voor mensen die nogal eens te maken hebben met rugklachten, is het trainen van de core stability door middel van de brug oefening een goede preventieve zaak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *