Kun je doelen halen als je slechts twee keer per week sport?

Goed getrainde rechte buikspieren zorgen (in combinatie met een laag vetpercentage) voor dat felbegeerde sixpack. Maar sterke rechte buikspieren komen ook van pas bij allerlei dagelijkse handelingen. Ontdek nu de meest effectieve manieren om je rechte buikspieren te trainen!

Consistentie
Het allerbelangrijkste is om consistent iedere week te bewegen en je lichaam uit te dagen. Beter iedere week 2 workouts, dan de ene week 4 en de volgende week geen. Zo bouw je een ritme op waar je lichaam aan kan wennen. Dit scheelt niet alleen een hoop spierpijn, maar maakt het ook een stuk makkelijker om je workouts daadwerkelijk te doen! Zo hou je het langer vol en ga jij je doelen daadwerkelijk bereiken. Vind je het lastig om je workouts structureel te doen? Probeer je sport momenten in te plannen! bij Fitchannel hebben we daarvoor een weekplanner ontwikkeld die je sportmomenten in je agenda zet en je een half uur van te voren een herinnering stuurt!

Wat zijn je rechte buikspieren?
Je buikspieren bestaan uit verschillende delen, die elkaar overlappen en verschillende functies hebben. Je rechte buikspieren liggen aan de voorkant van je buik, waar ze worden geflankeerd door je schuine buikspieren. De spiergroep wordt in de wetenschappelijke literatuur musculus rectus abdominus genoemd. Ze lopen van je schaambeen tot je borstbeen en worden op verschillende plekken onderbroken door pezen. Hierdoor ontstaat – mits je buikspieren voldoende getraind zijn en je vetpercentage laag genoeg is – het blokjespatroon dat we kennen als het sixpack. De belangrijkste functie van de spieren is het buigen van je rug. Je spant ze bijvoorbeeld aan als je je borstkas richting je bekken beweegt: de beweging die je maakt als je een sit up doet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *